Inhoud tabel

Parent Previous Next

Inhoud tabel.dot(x) sjabloon


Dit sjabloon dient 4 tabellen te bevatten. Deze tabellen worden hieronder beschreven. Let op: dit sjabloon kan niet gebruikt worden voor het toevoegen van additionele teksten.

SmartDoc+ maakt alleen gebruik van de 4 hieronder beschreven tabellen. Indien u toch teksten voor of na de tabellen wilt toevoegen dan zijn daar de sjablonen “Offerte inleiding.dot(x)” en “Offerte afsluiting.dot(x)” voor bedoeld.


Tabel artikel regels (1e tabel in sjabloon)
U bent geheel vrij om deze tabel naar eigen inzicht/wensen op te bouwen. Enige vereiste is dat de laatste tabelregel de regel is welke gebruikt zal worden voor het aanmaken van de artikelregels.

In deze laatste tabelregel dienen daarom de hiervoor benodigde invoegvelden voor te komen. Hieronder vind u een voorbeeld van een dergelijke tabel. In dit voorbeeld zijn, voor een duidelijk beeld,

de kaders zichtbaar gemaakt. In de praktijk is dit natuurlijk niet nodig.
Zoals u in dit voorbeeld ziet is de definitie van de aan te maken artikelregels in de laatste regel van de tabel bepaald. De bovenste twee tabel regels zijn optioneel en naar eigen inzicht in te delen,

zoals in dit voorbeeld een toevoeging van een lege regel tussen de kolom titels en de eerste artikelregel.


NB: In dit voorbeeld ziet u de zogenaamde “invoegvelden” in de tabel. Deze invoegvelden worden verderop in deze handleiding besproken.Tabel subtotaal groep (2de tabel in sjabloon)
Deze tabel wordt voor elke groep toegevoegd na de laatste artikelregel van de groep. U bent geheel vrij om deze tabel naar eigen inzicht/wensen op te bouwen.

Hieronder vind u een voorbeeld van een dergelijke tabel. In dit voorbeeld zijn, voor een duidelijk beeld, de kaders zichtbaar gemaakt. In de praktijk is dit natuurlijk niet nodig.In dit voorbeeld wordt simpelweg alleen een netto totaalbedrag getoond.

U kunt echter elke gewenste toevoeging in deze tabel doen, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een label “Subtotaal groep” of extra totalen.


NB: In dit voorbeeld ziet u de zogenaamde “invoegvelden” in de tabel. Deze invoegvelden worden verderop in deze handleiding besproken.Tabel totaal offerte (3de tabel in sjabloon)
Deze tabel wordt toegevoegd na de laatste groep. U bent geheel vrij om deze tabel naar eigen inzicht/wensen op te bouwen.

Hieronder vind u een voorbeeld van een dergelijke tabel. In dit voorbeeld zijn, voor een duidelijk beeld, de kaders zichtbaar gemaakt. In de praktijk is dit natuurlijk niet nodig.
In dit voorbeeld wordt simpelweg alleen de naam van de groep getoond. U kunt echter elke gewenste toevoeging in deze tabel doen.


NB: In dit voorbeeld ziet u de zogenaamde “invoegvelden” in de tabel. Deze invoegvelden worden verderop in deze handleiding besproken.Tabel groep kop (4de tabel in sjabloon)
Deze tabel wordt toegevoegd voor elke artikel bijlage (parameter “Artikel bijlagen” in hoofdvenster Smartdoc+).

U bent geheel vrij om deze tabel naar eigen inzicht/wensen op te bouwen. Hieronder vind u een voorbeeld van een dergelijke tabel.

In dit voorbeeld zijn, voor een duidelijk beeld, de kaders zichtbaar gemaakt. In de praktijk is dit natuurlijk niet nodig.In dit voorbeeld wordt simpelweg alleen de naam van de groep getoond. U kunt echter elke gewenste toevoeging in deze tabel doen.


NB: In dit voorbeeld ziet u de zogenaamde “invoegvelden” in de tabel. Deze invoegvelden worden verderop in deze handleiding besproken.
Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Single source CHM, PDF, DOC and HTML Help creation