Invoegvelden

Parent Previous Next

Invoegvelden


In SmartDoc+ heeft u een grote vrijheid bij het in de offerte toevoegen van informatie uit UNIT4. Hiervoor stelt SmartDoc+ u diverse tabellen tot uw beschikking. In deze tabellen vind u diverse velden welke u als “invoegveld”

in vrijwel elk gewenst sjabloon/document kunt toevoegen. U kunt een invoegveld vergelijken met de samenvoeg velden van Word.


Hieronder ziet u een opgave van de tabellen welke SmartDoc+ beschikbaar stelt:


Deze tabellen worden verderop in deze handleiding meer in detail besproken.Veld notatie

Indien u in een sjabloon en/of document de waarde van een veld wilt weergeven, dan dient u een verwijzing naar het invoegveld toe te voegen.


Voorbeeld:
mvFR.Aantal


Toelichting:

Hiermee geeft u dus simpelweg aan uit welke tabel u een veld wilt halen.Invoegveld toevoegen in sjabloon of document
U kunt in vrijwel elk document en/of sjabloon invoegvelden toevoegen. Dat is dus niet beperkt tot bijvoorbeeld alleen het Offerte.dot sjabloon.

Er is wel een verschil in de wijze waarop u de invoegvelden in een sjabloon of document toevoegt en waarop u dit in een Word tabel doet.


Invoegveld toevoegen in een sjabloon/document (niet in een tabel):
In Word 2013 kiest u de Ribbon  [Invoegen, Snelonderdelen, Veld] of [insert, Quick Parts, Field] In het venster dat dan verschijnt selecteert u links, bij “Veldnamen” de veldnaam “DocVariable”.

Bij “Nieuwe naam” voert u het gewenste invoegveld in, volgens de eerder beschreven notatie.


Nadat u op OK klikt ziet u in het Word sjabloon de volgende notatie staan (indien u deze niet ziet, dan kunt u deze weergeven via ALT-F9):


{ DOCVARIABLE mvFR.Aantal \*MERGEFORMAT }


Mocht u op een bepaald moment de verwijzing naar het veld willen wijzigen, bijvoorbeeld “mvFR.Prijs” i.p.v. “mvFR.Prijs”, dan kunt u dit direct in bovenstaande notatie aanpassen.

Het is dus niet nodig om via de beschreven weg het veld opnieuw aan te maken. Let u er wel op dat u alleen de “mv” veldverwijzing aanpast en niet hetgeen daar voor en achter staat, zoals bijvoorbeeld “*\MERGEFORMAT”.Invoegvelden toevoegen in een tabel
Hier maakt u geen gebruik van de “DOCVARIABLE”, maar voert u het veld simpelweg rechtstreeks in op de plek waar u de waarde wilt zien. U omsluit de veldverwijzing dan alleen met accolades,

dus bijvoorbeeld:


{mvFR.Aantal}Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Single source CHM, PDF, DOC and HTML Help creation